Dette bør du vide om realkredit

Dette bør du vide om realkredit

Du bør vælge mellem et fastforrentet realkreditlån og flexlån – Der er nemlig stor forskel på om du vælger realkredit med fast eller variabel rente. Derfor bør du nøje overveje, hvordan du ønsker at finansiere dit boligkøb. Der findes x antal lån med variabel rente såsom Flexlån. I dag findes der dog også fx et prioritetslån, som du kan vælge mellem.

Det gode ved flexlån

Den største fordel der er ved flexlån (variabel rente) er at renten ganske typisk vil være lavere på disse lån. Den lavere rente du får på denne type realkreditlån kan du bruge til at fx betale mindre på dit realkreditlån hver måned eller benytte den lavere rente til at at betale dit lån hurtigere.

Dog er er der også en vis risiko forbundet med at vælge et variabelt realkreditlån. På den måde har man altså en større risiko, da man ikke ved hvordan renten vil udvikle sig. Dog kan man gardere sig en smule hvis man benytter muligheden ved et variabelt realkreditlån til at betale sin restgæld hurtigere. Du bør dog også være robust nok i din økonomi til at kunne modstå eventuelle rentestigninger.

Fastforrentet realkreditlån

Det fastforrentede lån har en naturlig fordel i at lånet er fastforrentet og dermed har du en fast, månedlig ydelse som du skal afbetale hver måned. Dog med undtagelse af bidragssatserne, hvilke du kan se her.

Den anden helt store fordel vil være muligheden for at konvertere dit lån. Det betyder at du kan omlægge dit realkreditlån fx hvis renten stiger, efter at du har optaget dit realkreditlån. Så falder kursen nemlig på de obligationer, du har købt. Derfor kan du altså købe lånet tilbage til en endnu lavere kurs.

Afdrag eller afdragsfrihed

Foruden at tage stilling til om dit lån skal være med eller uden fast rente, skal du også finde ud af om du ønsker afdragsfrihed på dit lån og i så fald hvor længe. Hvis lånet er afdragsfrit er det kun rente og bidrag, man betaler på lånet.

Man betaler ofte en højere bidragsats i den periode hvor man har afdragsfrihed aktiveret.

 

Write a Reply or Comment