Sammenligning af kreditkort

05 Feb
Sammenlign kreditkort

Sammenligning af kreditkort

Der kan være rigtig mange penge at spare på at vælge det rigtige kreditkort. For at forstå hvordan man gør det, er det vigtigt at vide at der findes to slags betalingskort: Kredit- og debetkort.

Med et ganske almindeligt debetkort trækker man beløbet, idet man betaler, med det samme man har gennemført transaktionen. Et kreditkort kan variere fra den proces og der kan gå så langt tid som flere uger førend at pengene bliver trukket.

Der findes derudover også et andet slags kort, nemlig et hævekort. Det er noget man udelukkende bruger til at betale ved terminaler og hvis man skal hæve penge fra en automat.

Kreditkort med kredit

Det kan virke fristende for nogen at benytte sig af hele sin kreditkort på ens kreditkort, men man bør i den grad være opmærksom på en række ting førend man kaster sig ud i at trække over. Der kan nemlig være gebyrer ved kreditkort og hvis man eksempelvis hæver penge i en bestemt automat, kan man risikere at der skal betales et gebyr til banken. Dette kan også gøre sig gældende ved fx betaling i bestemte butikker.

Derudover kan der også være gebyrer på en række kreditkort, hvis man benytter det til at betale på ferien.

Debetkort er det mest almindelige kort i Danmark. Man kan uden tøven se hvad ens penge er blevet brugt på, og giver dermed også et bedre økonomisk overblik over ens forbrug.

Debetkort kan have kredit og dermed give mulighed for at lave overtræk på kortet. Det betyder kort fortalt, at man bruger penge man ikke har på kontoen. Der hører som regel gebyrer med til dette og det er ikke standard, at et debetkort kommer med kredit eller mulighed for overtræk. Et Visa Electron kort kan dog ikke lave overtræk.

Write a Reply or Comment